Emeklilikte yaşa takılanlar süreci çözülmeyi bekliyor

EYT konusu TBMM' de gündeme geldi. İyi Parti milletvekili İsmail Koncuk tarafından EYT konusu TBMM' de Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk' a yöneltildi. İsmail Koncuk TBMM' de yaptığı eyt konuşmasında bakanlığın eyt sürecine yönelik net bir çözüm açıklamasının, somut bir adımının olmadığına değinerek, EYT mağduru vatandaşların günlerdir kendilerinden bir yardım eli uzatılmasını beklediğine değindi. Açıklamasında EYT sürecinin uzunca sürelerdir vatandaşları mağdur eden ve kazanılmış hakların kaybedilmesine sebep olan bir düzenleme olduğunu aktararak, çözüm önerilerinin getirilmesi ve çalışmaların biran önce başlatılması gerektiğini vurguladı. EYT sürecine yönelik İYİ Parti Milletvekili İsmail Koncuk tarafından yapılan konuşmada " Tabii, bu emeklilikte yaşa takılanlardan daha ne kadar kaçabileceğinizi doğrusu merak ediyorum. AK PARTİ’nin de bu konuda ne yapacağını merak ediyorum. Yani geçen yıl Anayasa Mahkemesi bir karar vermiş, aslında, emeklilikte yaşa takılanların haklı olduğunu ifade ediyor bu karar ama diyor ki “Mecliste bir düzenleme yapılması gerekir.” Haksız olsaydı efendim “Böyle bir hakkınız yoktur.” diye karar verilirdi. Mecliste bir düzenleme yapılması gerektiğine Anayasa Mahkemesi karar vermiş ve binlerce insan bizden böyle bir kanun çıkarmamızı bekliyor ama sallıyorsunuz. Bu, gördüğüm kadarıyla emeklilikte yaşa takılanlar da 31 Mart seçimlerinde sizi sallayacak gibi görünüyor. Ne kadar sallar, hep beraber göreceğiz. " ifadelerini kullandı.

EYT mağduru vatandaşlar sosyal medyada örgütleniyor

EYT çözüm sürecini bekleyen vatandaşlar, sosyal medyada örgütlenerek yerel seçimlerde Mart ayında AK Parti iktidarına oy vermemek konusunda örgütleniyorlar. Seçim sürecinde AK Parti' nin EYT sürece çözülmediği takdirde karşısında olacaklarını ve geçen seçimlerde oy verdikleri gibi bu seçimde de oylarını kendilerinden yana kullanmayacaklarını söylüyorlar.

Bakandan açıklama geldi

EYT konusunda Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından bir açıklama gerçekleştirildi. Açıklamada " Emeklilikte yaşa takılanlarda yanlış algılama var. " ifadelerini kullanan Bakan Selçuk, eyt çözüm süreci konusunda da " EYT yanlış bir kavramdır, Emeklilikte yaş olmazsa olmaz bir kavramdır. Yaş şartı emeklilikte 1999 yılında geldi. Bunu da AK Parti getirmedi. " ifadelerini kullandı.