Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk NTV canlı yayınında gündeme ilişkin çok önemli sorulara cevap verdi. Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen korana virüsün ülkemizde görülmesinin ardından açıklanan ekonomik paketlerden bir tanesi de kısa çalışma ödeneği olmuştu. Salgın döneminde özellikle işyerlerinin faaliyetlerini ara veren işletmelerde çalışan kişiler için kısa çalışma ödeneği 3 ay süreyle devam etti. Her ayın 1'i ile 5 arasında maaş hesaplarına yatırılan kısa çalışma ödeneği uzatılıp uzatılmayacağı konusunda bakan Selçuk'un önemli açıklamaları var.

DEVAM ETMEYECEK!

NTV programında sorulardan bir tanesi de kısa çalışma ödeneği devam edecek mi? Bakan Selçuk kısa çalışma için pandemi sürecinde ödeneği çok hızlı bir şekilde hak sahiplerine ulaştırıldığını 1 Haziran tarihi itibariyle normalleşme sürecine başlatıldığı için işyerleri işe başladıkları için bu süreci devam ettirmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Normalleşme desteği geliyor;

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta ulusa sesleniş konuşmasında açıklamalarından bir tanesi de normalleşme desteğe yapılması kapsamında konusunda olmuştu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamalardan normalleşme desteği altında daha etkin bir model üzerinde çalışıldığını sürecinin devam ettiğini kısa çalışmadan çıkarılıp normalleşme sürecine götüreceğimiz destek paketini yakın sürede açıklanacağını ifade etti.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre ücretsiz izne çıkarılma nedeni ile verilen destekler 3 ay süreyle devam edecek. işsizlik ödeneğini ödeneğini devam edip etmeyeceği konusunda da çalışanlar uzun zamandır sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaktalar. Bakan Selçuk “fesih kısıtını istihdamı ve çalışanlarımızı korumak için uzatıyoruz” değerlendirmesini yaptı. İstihdam kalkanı paketinde gençlere yönelik olarak iki madde yer alacak bunlardan bir tanesi işsiz kalma sürecini azaltmaya yönelik diğeri 3 ay içerisinde geri döndükleri zaman o 3 aylık süreci uzun vadede sigortalarını ödeneceğini açıkladı.

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK

Bakan Selçuk Hazine ve Maliye Bakanlığının ile çalışılan bir model olan tamamlayıcı emeklilik sistemi üzerinde de bir değerlendirmesi bulundu. Temel hedefin çalışanların emekli olduktan sonra daha iyi bir geri seviyesini kazanmak ilk 3 basamağı kazandırabilmek olduğu ifade etti.