Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu memurlara yarı zamanlı çalışma sistemini yakın zamanda hayata geçireceklerini duyurdu.

Ülkemizde bilindiği üzere çocuklu ailelere destek verilmesi konusunda hükümet önemli çalışmalar yapmaya devam ederken özel sektörde çalışan aileler için maddi yardımlar verilirken kamu kurumlarında çalışan memurlara da yarı zamanlı çalışma sistemi getirilecek.

Şu anda zaten memurlar doğum izni almakta ve çocuğun belli bir dönemine kadar anne yarı zamanlı olarak çalışabilmektedir. Fakat bu durumdan dolayı çocukların ilgisiz yetişmesi görüldüğü için şimdi ailelerin daha uzun süre boyunca yarı zamanlı olarak çalışması konusu hayata getirilecektir.

YARI ZAMANLI ÇALIŞMA SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafındn yapılan açıklama da yarı zamanlı çalışma sistemi hakkında görüşmelerin devam ettiği ve yakın zamanda hayata geçirileceği müjdesi verildi. Peki yarı zamanlı çalışma sistemi nasıl olacak detaylar nedir?

Buna göre yarı zamanlı çalışma sisteminde örneğin memur olan anne doğum iznine çıktıktan sonra doğumunu gerçekleştirip çocuğunun okul yaşına gelene kadar kamuda yarı zamanlı olarak çalışabilecektir. Çalışma saatleri annenin çalıştığı kurum ile görüşmenin yapıldıktan sonra belirlenmekte olup bu süreçte ilgili kişi yarı maaş alacaktır. Yani hem mesai saatleri yarı yarıya düşürülecek hemde personele yarı maaş verilecek. Fakat bu süreç sonucunda çocuklara aileler daha çok ilgi gösterebilecek ve onlara bakıcı tutmasına gerek kalmayacaktır.

Editör: TE Bilisim