Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği’nin etkinliğine katılan Çalışma Bakanı Julide Sarıeroğlu gündemdeki bazı konuları ele aldı. İşçi ve işverenlerin yakından takip ettiği kıdem tazminatı konusuna da değinerek bu konunun çözüme kavuşmasının zor olduğunu ifade etti.
Gündemin önemli başlıkları arasında bulunan kıdem tazminatı konusunun ortak akıl ile çözüme kavuşabileceğine inanmadığını belirten Bakan Sarıeroğlu, daha öncekiler gibi “yaptık, oldu” prensibinin beklentileri tatmin etmeyeceğini belirtti.

Görüş Ayrılıkları Ortak Noktada Buluşacak!

Kıdem tazminatı konusunun uzun yıllardır gündemdeki önemli başlıklar arasında olduğunu belirten Bakan Sarıeroğlu, bu konuda çalışmaların hala devam ettiğini belirterek görüş ayrılıklarına değindi.
Kıdem tazminatı konusunda yapılan çalışmalarda görüş ayrılıklarının önüne geçmek ve çözüm odaklı sonuca ulaşmak için ortak noktada buluşacak bir model üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan daha uygun modellerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Görüş Ayrılığı Niçin Oluyor?

Devam eden çalışmalarda görüş belirten TOBB, TÜSİAD, TİSK ve TİM birbirinden farklı görüşler belirtiyorlar. Bazısı kıdem tazminatının fonunun oluşturulmasını talep ederken bir diğeri ise bunun masraf olacağı görüşünde. Hal böyle olunca görüş ayrılıkları başlıyor ve çalışmalar kesin sonuca ulaşamıyor veya ortak noktada buluşma süresi uzuyor. Ancak Sayın Bakan Sarıeroğlu bu konuda ortak bir uzlaşı modelinin yapılacağını belirtti.

İşçilerin kazanılmış haklarında herhangi bir şekilde geriye dönüş yapılmayacağında kararlılık gösterileceğini ifade eden bakan işverenlerin kuruluşlarının uzlaşıya gitmesi halinde işçi kuruluşları ile de görüşmeye başlanacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim