Kamuya, özel sektöre memur alım süreçlerini yürüten İŞKUR, hem işverenler hem de iş arayan vatandaşlar için önemli projeler sağlıyor. Bu projeler dahilinde işverenlere maddi desteklerin yanı sıra, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi noktasında da işlevsel imkanlar sunuyor. İŞKUR tarafından yürütülen projeler yalnızca bununla sınırlı değil. Yürütülen çok sayıdaki projeleyle meslek sahibi olmak isteyenlere, iş kurmak isteyen girişimcilere ekonomik anlamda ciddi destekler veriliyor. Çalışan vatandaşlara da çalışma hallerini sürdürmeleri durumunda çeşitli şekillerde ödemeler sağlanıyor. Bu ödemeler hem iş gücünü yüksek tutmaya hem de ekonomik durumları rahatlatmaya yönelik olarak İŞKUR ve devlet işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

ÇALIŞAN ANNELERE ÖDEMELER

Çalışan annelere ödemeler yapılarak, ekonomik rahatlama sağlamaları, çocuklarının bakımlarını kreşlerde veya okullarda yapmaları noktasında ödenekler gerçekleştirilerek, süreç etkin yönetilmeye çalışılıyor. Bu bağlamda çalışan annelere çocuk başı 300 TL ödeme sağlanıyor.

SÜT PARASI ARTTIRILDI

Doğum yapan annelere ödenen süt parası ya da emzirme parası arttırılarak; 133 liradan 149 liraya çıkartıldı.

DOĞUM İZNİ ÖDEMESİ

Sigortalı çalışan kadınlara, doğum yapmaları halinde birinci doğumlarında 2, ikinci doğumlarında 4, üçüncü ve sonraki doğumlarında ise 6 aylık süre boyunca yarım gün süreyle çalışma izni veriliyor. 

KREŞ PARASI DESTEĞİ

Çalışan annelere çocuklarının kreş masrafının karşılanması için bin 15 lira devlet desteği veriliyor. Daha önce 300 lira civarında olan destek toplamda 700 liralık artış sağlamış durumda.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI

Program katılımcısı vatandaşlara günlük 70 TL cep harçlığı veriliyor.