Çalışan ve çocuk sahibi annelere verilecek hibe başvuruları ne zaman başlayacak?

Çalışan ve çocuk sahibi annelere "Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyon"u kapsamında verilecek hibe için ön başvuruların başlayacağı Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından açıklandı. Yardım almak isteyenler bu gün saat 10:00 itibari ile "www.evdecocukbakimi.net" ve "www.sgk.gov.tr" adreslerinden ön başvuru yapabilecek.

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik proje hakkında yazılı bi açıklama yaparak tarih boyunca toplum içerisinde en kutsal ve en temel görev olan annelikle taçlandırılan kadınların, modern çağla çalışma hayatında ve sosyal hayatta yer bularak, birçok görevi daha omuzladıklarını ve bu görevleri başarıyla icra ettiklerini belirtti. Artık Türkiye’de kadınların bir çok alanda önemli görevler üstlendiğini ve görevlerini üstün başarıyla yerine getirdiklerini belirten Faruk Çelik, Türkiye adına kadınların sağladıkları bu başarının bir övünç kaynağı olduğuna dikkat çekti.

Çelik açıklamasının devamında 'Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyon'u kapsamında toplumun temel taşı olan kadınların kayıtlı istihdamına katkı sağlamayı hedeflediklerini ve çalışan ve çocuk sahibi annelere verilecek hibe için ön başvuruların bu gün itibari ile başladığını söyledi. Çelik ön başvuruların "www.evdecocukbakimi.net" ve "www.sgk.gov.tr" internet adresi üzerinden yapılabileceğini kaydetti.

Konu ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumundan da bir açıklama yapıldı. "www.sgk.gov.tr" ve "www.evdecocukbakimi.net" internet adresleri üzerinden başvuruların bu gün saat 10:00 itibari ile başladığı duyuruldu. Aynı zamanda başvuru yapmak isteyen adayların yukarıda verilen adresler dışında herhangi bir adrese itimat etmemeleri de istendi.

Editör: TE Bilisim