Kısa çalışma ödeneğine başvuru şartlarından bir tanesi Prim günün 450 gün olması ve çalışma süresini 60 gün olması olarak açıklandı. Daha önce başvuru şartların esnetilmesini ardından bu koşulları da sağlayamayanlar işsizlik ödemesi alamayanlar için Ücretsiz izine çıkarılmaları halinde aylık 1170 Tl ödeme yapılacak. Hazine, Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Çalışma, Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamaları ile Koronavirüs ile mücadele kapsamında kimsenin mağdur olmayacağını ilan etti.

EMEKLİYE KISA ÇALIŞMA ÖDEMESİ;

Bir kesim var ki, emekli olmasına rağmen çalışarak aile bütçesine gelir sağlamak zorundalar. Gerek borçları nedeniyle, gerek farklı nedenlerle çalışan emekliler Koronavirüs nedeniyle kapanan iş yerlerindeki durumları nasıl olacak. Kısaca emekliler kısa çalışma ödemesi alabilirler mi? Bu konuda Posta Gazetesi yazarı Ekrem Sarısu önemli bir yazı kaleme aldı. Kendisine yöneltilen soruya köşesinden şu şekilde cevap verildi.

Kısa çalışma ödeneği için işsizlik sigortası fonundan gerekli olan şartları taşımak şartı ile verildiğinden, emekli çalışanların destek primine tabi olarak çalıştığından işsizlik sigortası prim ödemesi yapmadığından bu ödemeden yararlanamadıklarını aktardı.

BAYRAM İKRAMİYESİ;

Diğer bir soru ise emekli olan ve yetim aylığı alan bayram ikramiyesi ödemesi alabilir mi? Yetim aylığı alanlar bunun yanında emekli maaşı alanların bayram ikramiyelerini en fazla ödeme imkanı veren durum yönünden ikramiye alırlar.

Editör: TE Bilisim