Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan anneye destek vermeye devam ediyor. Bilindiği gibi memur olup çalışan annelere eşinin de memur statüsünde çalışması ile belirli sürelere kadar izin verilmekte ve pek çok hak tanınmaktadır. Şimdi bu hakkında işçi statüsünde çalışmakta olan annelere de verilmesi planlanıyor. Çalışan anneye ücret verilmesi konusunda çalışma ilk olarak Antalya, İzmir ve Bursa şehirlerinde yapıldı. Şimdi aynı proje Ankara ve İstanbul şehirleri içinde yapılacak. Toplam 5 bin farklı anneye aylık olarak bin 500 lira ücretin ödenmesi bekleniyor. Peki bu haktan kimler yararlanabilecek. Hangi annelere aylık bin 500 lira ücret verilecek.

Bakıcı Çalıştırmaları Gerekiyor

Buna göre çalışan anneye bin 500 lira ücret verilecek fakat bu ücret desteğinden yararlanabilmek için annenin işçi statüsünde çalışıyor olması ve asgari ücret tutarından iki katından daha fazla maaş almıyor olması gerekmektedir.

Yine annenin çocuğunun 0 ile 2 yaş arasında olması gerekmekte olup bakıcı çalıştırması ve bakıcının yakınları ya da uzaktan bir akrabasının olmaması gerekmektedir. Bu şartlara uyum sağlayan annelere İstanbul'da 3 bin 500 anneye ve Ankara'da bin 500 anneye aylık olarak bin 500 lira ücret verilecek. Bakıcının da 18 yaşından büyük ve ilkokul mezunu olması gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim