Ekonomiye kadınları daha fazla dahil etmek amaçlanıyor

Ekonomide kadınların daha fazla söz sahibi olması, kadın çalışanların ekonomide daha fazla yer alması maksatlarıyla, çok sayıda proje eş zamanlı olarak yürütülüyor. Bu projelerle, ekonomide kadın istihdamının ve kadınların başarılı olmasının önü açılmaya çalışılıyor. Kadın istihdamının, kadınların ekonomideki iş gücünde olan oranlarının yükseltilmesi noktasında da önemli teşvikler uygulanıyor. Bahsi geçen teşvik de bunlardan birisidir. Günlük 80 TL harçlık alma imkanı sunulan bu sistemin detayları ve başvuru koşullarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Bakandan açıklama geldi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı kadınların çalışma hayatına katılmasıyla alakalı açıklama yaptı. Bakan tarafından yapılan açıklamada " Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kadın istihdamında uluslararası sistemdeki yerini ve gelişmeleri yakalamak, kadının ve ailenin güçlenmesine imkan tanıyacak politikaların hayata geçirilmesi asıl hedefimiz olmaktadır. " ifadelerine yer verildi.

İşte anne projesi

İşte anne projesi dahilinde, belirli hak sahiplerine günlük 80 TL harçlık verileceği, bu şartları taşıyan çalışan annelerin ekonomilerine katkı sağlamak, onların üretimde daha fazla rol oynamalarını sağlamak amacıyla böyle bir çalışmaya gereklilik olduğuna değinildi. Daha önceleri 70 TL olarak belirlenen annelerin zorunlu iaşe giderleriyle alakalı adım atılarak, 80 TL' ye çekildi. Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, kadınların çalışma hayatındaki yerinin arttırılmasına yönelik projelerin ve çalışmaların devam edeceği ifadeleri kullanıldı.

TÜM EKONOMİ HABERLERİ VE MEMUR ALIM HABERLERİ İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim