EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA!

Günümüzün en çok sorulan ve merak edilen sorusu ‘’Bugün emekli olsam kaç lira maaş alırım?’’ sorusunun cevabı her yıl değişmektedir. SGK’ nın resmî sitesinden emekli maaşı sorgulama kısmından emeklilikte ne kadar maaş alacağınızın cevabını kolaylıkla sorgulayabilirsiniz. Yoğun çalışma hayatından sonra emekli olarak rahat bir nefes almak isteyen emekliler alacakları maaş ile rahat bir yaşam sürebilir. Emeklilik maaşları her geçen yıl zam oranları ile artış göstermektedir.

SGK’ nın resmî sitesinde bulunan ‘’Emekli Maaşı Hesaplama’’ kısmına girerek size ait bilgileri doldurunuz. Daha sonra karşınıza tahmini emeklilik maaşları hakkında bilgi çıkacaktır. Öncelikle SSK maaş sorgulama işlemlerini yaparak form doldurulması gerekmektedir. T.C kimlik kartı, baba adı, nüfus il, doğum tarihi ve SSK sicil numarası ile formu doldurarak emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınız hakkında kesin sonuçlar elde edebilirsiniz.

EMEKLİLİK MAAŞI NEYE GÖRE HESAPLANIYOR?

Emeklilik, çalışılan gün süresine ve ödenen primlerin miktarına göre değişkenlik göstermektedir. Uzun yıllar sigortalı bir işte çalışan ve yüksek prim ödeyen kişiler daha fazla emekli maaşı almaktadır. Kısacası alacağınız maaş miktarı sizin yatırmış olduğunuz primlere göre değişkenlik göstermektedir. Genellikle Ocak ve Temmuz ayında emeklilik maaşlarında enflasyon uygulanmaktadır.

BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

BAĞ-KUR emekli maaşı hesaplamak için öncelikle aşağıda yer alan linke giriş yaparak daha sonra T.C kimlik numaranız ile E-Devlet sistemine giriş yapmalısınız. Karşınıza çıkan ‘’Esnaf Mısınız?’’ yoksa ‘’Tarımla Mı?’’ uğraşıyorsunuz sorusunun cevabını seçerek işleminize devam edebilirsiniz. Karşınıza tahmini aylık maaş miktarınız çıkacaktır. Emekli maaşınızı hesaplamak için aşağıda yer alan linke tıklamanız yeterlidir. https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/