Elektrik faturaları elbette kış aylarında daha çok gelmeye başlıyor. Kimi zaman mutfak araçlarının daha fazla kullanımı, kimi zaman da yeterli gelmeyen sıcaklık ihtiyacından doğan klima ya da elektrikli sobaların kullanımı.. Hepsi için elektrik faturalarımızda ciddi yük oluşturduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Uzmanlar tarafından aktarılan bu bilgiler ışığında elektrik faturalarınızda ve fatura borcunuzda ciddi düşüşler görmeniz mümkün. İşte elektrik faturanızı düşürecek o yöntemler ve bilinmesi gerekenler...

Kullanılmayan oda ve bölümlerin kapılarını kapatmalısınız

Hem elektrik tasarrufu hem de sıcaktan tasarruf sağlamak ve doğalgaz faturanıza yansıtmak için, kullanılmayan oda veya bölümlerin kapılarını kapalı tutun.

Enerji kullanımı önemlidir

Bir cihazın enerji harcaması için illa açık durumda olması gerekmez. Kullanılmayan cihazların prizlerden çıkartılması gerekir.

Televizyon ve uydu cihazları

Televizyon izlemek istediğimiz her an kumandaya bastığımızda o çok sevdiğimiz kanalın karşımıza çıkması bizi mutlu ediyor olabilir ancak kapalı durumdayken dahi televizyon ve uydu alıcıları elektrik tüketirler. Kullanılmayan zamanlarda bu ürünlerin de fişlerini sökünüz.

Enerji tüketimi ekonomik cihazlar seçin

Ürünleri satın alırken sadece onların fiyatına bakıyoruz. Oysa ki enerji kullanımlarına ve kalitelerine de dikkat ederek, satın almada edeceğimiz küçük karın yaklaşık 5-10 katını o ürünü kullanırken elde etmemiz mümkün. Enerji tüketimi konusunda tasarruflu cihazları tercih edin.

Gereksizse söndür

Birçok resmi kurumda " Gereksizse söndür. " yazısını görürüz. Bu söz boşa söylenmiş bir söz değildir, gereksiz durumlarda çalışan ışıkları kapatarak, enerji tasarrufu sağlayın.

Editör: TE Bilisim