‘’İşte Anne’’ projesi Eylül 2018’de 100 günlük eylem planı kapsamında hayata geçirilerek kadınlara yönelik istihdamı arttırmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda çocuğunun yaşı 15’e kadar olan kadınlara mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarına katılmaları halinde 80 TL ödeme alabilmektedir. Normal mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlar 40 TL günlük ödeme alırken ‘’İşte Anne’’’de bunun iki katı yani günlük 80 TL ödeme almaktadırlar. Böylelikle proje çerçevesinde kadınlar ayda 2 bin 80 lira gelir elde etmedir.

BAŞVURU ŞARTLARI

Öncelikle şartlar arasında 15 yaşını doldurmak ve İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak bulunmaktadır. Bununla birlikte işverenin birinci veya ikinci derece kan hışmı, eşi ve son 3 ayda çalışanı olmamak ile program başlangıcından önceki son 1 ayda adlarına yönelik uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olması gerekmektedir. Aynı zamanda sosyal yardım alan kadınların programdan yararlanma konusunda öncelikleri bulunmaktadır.

Proje kapsamında işbaşı eğitim programına devam eden kadınlar, sanayi sektöründe düzenlenen programlardan birine katılmaları halinde çocuklarının kreş ve bakımevi masraflarının 400 TL’si de karşılanmaktadır. Böylelikle sanayi sektöründeki iş başı eğitim programına katılan kadınlar ayda 2 bin 480 TL gelir elde etmektedir.

BAŞVURU BİLGİLENDİRMELERİ

Programa dair en doğru ve yeterli bilgiyi İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerini ziyaret ederek elde edebilirsiniz. İl ve ilçe müdürlüklerinde görev almakta olan iş ve meslek danışmanlarınıza gidip, konuyla alakalı net bilgilendirmelere ve başvuru aşamalarına yönelik detaylara ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim