Hükümet Merkez Bankası'na başvurdu. Merkez Bankası'nın olası zor günler için kenara ayırdığı ihtiyaç akçesinden 40 milyar lira para talep edildi. Merkez Bankası yönetiminden henüz Reuters haberi ile ilgili yalanlama yapılmadı ve ihtiyaç akçesi talebine nasıl yanıt verilecek olduğu hakkında açıklama yapılmadı. 

Ekonomist Mahfi Eğilmez, bu durumun para basmaktan bir farkı olmadığını açıkladı ve ekonomistler hükümete bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini açıkladı. İhtiyaç akçesinin çok zor günler için kenarda duran bir 'kefen parasından' farksız olduğunu açıklayan açıkladılar. Ekonomistlere göre hükümetin 40 milyar liralık bu ihtiyaç akçesini talep etmesinin ardından dolarda yükseliş, TL'de büyük oranda düşüş olması mümkün. Resmi açıklama ise henüz yapılmış değil.

Bütçe zorda!

Türkiye'nin bütçesinin yılın yarısı bitmeden 90 milyar lira bütçe açığı vermiş olmasının bütçenin zorda olduğunu gösterdiğini açıklayan ekonomistler, bu süre zarfında dolarda yükseliş olabileceğini düşünüyor. Merkez Bankası'nın ihtiyaç akçesi konusunda hükümetin resmi olarak henüz açıklanmamış olan ancak olduğu iddia edilen bu talebine nasıl yanıt verecek olduğu ise henüz karara bağlanmış değil.

Editör: TE Bilisim