Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile dün taşeron işçilerin kadroya alınacağı belirtildi. Buna göre ilk aşama da 450 bin taşeron işçinin kadroya alınması beklenmektedir. Yapılan açıklama da hangi kurumlarda istihdam eden personellerin kadroya alınacağı belirtildi.

Fakat yapılan açıklama da kadroya alımı yapılacak kurumlar merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt iş veren işçisi olarak çalışanların kadroya alınacağı belirtildi.

Ancak 5018 sayılı kanun dışında kalan özel bütçeli kuruluşlar hakkında bir duyuru yapılmadı. Bu kurumların personelleri kadroya alınmayabilir.

69 KURUM ÇALIŞANINI İLGİLENDİRİYOR

KADROYA ALAMAYACAK KURUMLAR LİSTESİ BURADA (69 KURUM)

Buna göre Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesinde verilen 5018 sayılı kanun dışında kalan özel bütçeli kuruluşlara bakıldığında toplam 69 kurumun bulunduğu görülmektedir. Eğer bu kurumlarda istihdam eden personeller kadroya alınmaz ise toplam 69 kurum çalışanı taşeron olarak halen sözleşmeli şekilde istihdam etmeye devam edebilir.

Çünkü yapılan açıklama da sadece merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt iş veren işçisi olarak çalışanların kadroya daimi olarak alınacağı belirtildi. Yani 5018 sayılı kanunda dışında kalan özel bütçeli kuruluşlar hakkında bir açıklama verilmedi.

KADROYA ALAMAYACAK KURUMLAR LİSTESİ BURADA (69 KURUM)

Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim