Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında vatandaşlar artık sürekli coin kullanmaya başladı. Özellikle yurt dışı ödemelerinde kesintinin çok az olması sebebi ile vatandaşlar bitcoin, ethereum, litecoin gibi ödemeler yaparken Türkiye'de de son zamanlarda alım satımlarda patlama oldu. Peki bitcoin, litecoin ya da ethereum gibi sanal paralar diğer ismi ile coinler yasal mıdır?

Her Hangi Bir Yasak Yok

Bitcoin, Ethereum, Litecoin gibi coinlerin alım ve satımlarında paranın kimde olduğu, kime gönderildiği, neden gönderildiği gibi soruların yanıtlarının bulunması oldukça güç olduğu için çoğu ülke bu birimlerin kullanılmasını istemiyor ancak şu an için her hangi bir yasak yok ve vatandaşlar çok rahat bir şekilde coin alım satım işlemlerini yapabilir.

Türkiye'de Ofisler Açılıyor

Ülkemizde kripto paralar için alım satım hususunda pek çok ofisler açılmaya ve lisanslar için müracaatlar yapılmaya başlandı. Buna göre vatandaşların kolay bir şekilde bitcoin, ethereum, litecoin alabilmesi için bu şirketlerden her hangi birisine üye olması yeterlidir.

İlgili şirketlerde tıpkı bir banka gibi çalışıyor ve sizlerden kimlik fotokopisi talep ediyor. İlgili evrakları tamamladıktan sonra artık sizde bitcoin, litecoin, ethereum gibi kripto para birimlerini kullanabilirsiniz. Ülkemizde şuana kadar bu konu hakkında alım satıma ilişkin illegallik hususunda bir duyuru yapılmadı ve Nişantaşı AVM'de bitcoin çekebileceğiniz bir ATM'de bulunuyor.

Editör: TE Bilisim