Bitcoin 11,000 Dolar Seviyesinde Hareket Ediyor!

Kripto para olarak bilinen "Bitcoin" günümüzde kullanımı oldukça yaygın sanal para türüdür. Cumartesi günü 11, 134' e yükselmişken Pazar günü 11, 000' a düşerek sabit kalmıştır. Ancak son 24 saat içerisinde 0.20 artış hızı ile 10, 962 olarak 10 dolara yükseldi. Piyasaya göre hacmi 200 dolar üzerinde tutundu.

Kripto paralar 24 saat içerisinde dolar artış hızına göre değişiklik göstermektedir. Günümüzde bu şekilde birikimini artıran kişi sayısı oldukça fazladır. Sanal para kullanımı ilerleyen yıllarda daha da artacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun hazırladığı Kripto Para Araştırma Raporuna göre Türkiye'de "kripto para birimi kurma yolunda çalışmalar" yapıldığını vurguladı.

  • Bir para biriminin geçerliliği, insanların o para birimine verdiği değer ve kullanma eğilimine bağlı olarak değişmektedir.
  • Kripto paraların var olmasına olanak sağlayan teknoloji olan "Blokzincir Teknolojisi" her geçen gün gelişmektedir. Bu kavramların gelecekte hayatımızın daha da çok içinde olacağı beklenen bir olgudur.
  • Kripto paraların devletin bastığı resmi para biriminde olduğu gibi finansal sistemin mekanizmaları tarafından kontrol edilmesi mümkün değildir.
  • Kripto para hakkında ve talep durumuna göre kripto paraların değerlerinde ve diğer yatırım araçlarına kıyas ile çok daha hızlı ve büyük dalgalanmalar yaşanabilir.

Yukarıda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun hazırlamış olduğu rapor yer almaktadır. Kripto para gelecekte yaygın bir şekilde kullanılması ön görülmektedir. Günümüzde de birçok kişi bu şekilde sanal para kullanmayı tercih ediyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim