Maddi durumu yetersiz olan binlerce öğrenciye farklı kamu kurumları tarafından yardım ve destek saplanmakta olup özellikle bu zor zamanlarda yardımlardan yararlanmak isteyen öğrenciler için başvuru yapılacak kurumlar ve destekler şu şekilde.

SGK Eğitim ve Öğretim Yardımı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından geçtiğimiz yıl yapılan açıklama öğrencilere SGK tarafından yardım yapılacağı açıklanmış ve “İlköğretim için kişi başı 2 bin 76 lira, lise için 3 bin 115 lira, yüksekokul için de 4 bin 153 lira yardım yapılacak. Böylece toplamda ilköğretim öğrencileri için 18 milyon, lise öğrencileri için 19 milyon, yüksekokul için ise 17 milyon ödeme gerçekleştirilecek” sözleri ile duyurulmuştu.

Bu kapsamda yardıma başvurmak isteyenler e-devlet üzerinden başvuru yapabilmekte olup https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri ile erişim sağlayabilmektedir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Bakanlık tarafından Şartlı Eğitim Yardımı sunulmakta olup bu kapsamda yapılan açıklamada “Nüfusun en yoksul kesiminde yer alan ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen/göndermekte güçlük yaşayan ailelere, çocuklarının okula devam etmesi şartıyla, “Şartlı Eğitim Yardımı” yapılmaktadır. Ödemeler PTT aracılığı ile öncelikle annelere yapılmaktadır” ifadelerine yer verilmiştir. İlgili yardım İlköğretime devam eden erkek öğrenci için aylık 35 TL,İlköğretime devam eden kız öğrenci için aylık 40 TL,Ortaöğretime devam eden erkek öğrenci için aylık 50 TL,Ortaöğretime devam eden kız öğrenci için aylık 60 TL’dir.

Başvuru için ikametin bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek kimlik kartınızla başvuruda bulunmak mümkündür. Kimlik kartı dışında herhangi bir belge talep edilmemektedir.

Kaymakamlık Yardımı

Kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yapılan bu yardım başvuru yapmak isteyenlerin il ve ilçede bulunan SYDV’lere başvuru yapması gerekmektedir.