Yaklaşan Kurban Bayramı sebebi ile bankaların müşterilerine özel bayram kredisi fırsatları da yayınlanmaya başladı. Buna göre 7 bankadan düşük faizli ve 3 ay geri ödemesi bayram kredisinden herkes yararlanabiliyor. Özellikle bayramın virüs salgını içinde olması sebebi ile ekonomik olarak dara düşen vatandaşlar için müjde niteliğinde olan haber dahilinde hangi bankaların kredi olanağı sunduğu, faiz oranları ve kredilere ilişkin diğer detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Kurban Bayramı Öncesi Kredi Fırsatı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile 2020 Dini Günler takvimine göre bu yıl arife 30 Ağustos Perşembe gününde, Kurban Bayramı ise 1. günü 31 Temmuz Cuma, bayramın 2. günü 1 Ağustos Cumartesi, 3. günü 2 Ağustos Pazar ve 4. günü ise 3 Ağustos Pazartesi günü olacak şekilde denk gelmiştir. Buna göre ilgili tarihler öncesinde bankaların kredi fırsatlarından yararlanmak isteyenler için ise detaylar şu şekildedir.

Bankların Kredi Fırsatları

Kurban Bayramı öncesinde düşük faizli, 3 ay geri ödemesi seçenek sunan bankalar bulunmakta olup bankaların sunmuş olduğu fırsatları şu şekilde ifade etmek mümkündür.

QNB Finansbank tarafından aylık yüzde 0,84 faiz oranı ile 3 ay geri ödemesiz kredi olanağı sunulmakta olup ilgili kredi desteğinden yararlanmak isteyenlerin bankanın en yakın şubesine, internet ya da mobil bankacılık kanalları üzerinden başvuru yapmaları mümkündür.

Bir diğer banka ise TEB olmakla birlikte banka 36 aya varan vade ile yüzde 0,79 faiz oranından başlayan kredi fırsatı sunmaktadır. Vatandaşlar CEPTETEB İnternet Şubesi, CEPTETEB Mobil Uygulaması ile başvuru yapabilmektedir.

ING bank tarafından ise 60 aya varan vade olanağı ile yüzde 79 faiz oranı ile kredi olanağı verilmektedir. Garanti Bankası tarafında ise 100 bin TL için 60 aya varan vade ile yüzde 0,99 ile yüzde 1,64 faiz oranı arasında aylık 2 bin 234 TL’lik taksitlerle olanak verilmektedir.

Kamu bankalarında Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank tarafından ise 3 a geri ödemesiz yüzde 0,86 ile yüzde 0,98 faiz oranı ile kredi olanağı verilmektedir.