Aralık 2019'un ikinci haftasında bakanlık, iş verenler, işçi sözcüleri ve sendikalar görüşme yaparak asgari ücretin ne kadar olması gerektiği hususunda toplantı yapmış ve son yapılan açıklama ile asgari ücretin 2 bin 324 TL olarak belirlendiği açıklanmıştı. Buna göre sendikalar bu rakamı her ne kadar kabul etmeselerde şu anda Türkiye'de 2020 yılı için en üdşük işçi maaşı yani asgari ücret 2 bin 324 TL olarak belirlendi. Bazı belediyeler meclislerinde almış oldukları karar doğrultusunda daha yüksek ücretler vermeye devam ederken bu kervana bir belediye daha katıldı ve en düşük işçi maaşını yani asgari ücreti 2 bin 580 TL olarak belirledi.

BELEDİYE MECLİSİ KARAR VERDİ

Manisa'nın Turgutlu Belediyesi yaptığı meclis toplantılarına Şubat ayında da devam etti ve işçi maaşlarının artırılması gerektiği hususunda bir karar alarak belediyede çalışmakta olan personel ve işçilerin en düşük 2 bin 580 TL alması gerektiği yönünde açıklama yaptı. Buna göre artık Manisa'nın Turgutlu Belediyesi bünyesinde çalışan belediye personeli ve belediye işçileri belediyenin belirlemiş olduğu asgari ücret tutarı olan 2 bin 580 TL'den maaş alacaktır.

Manisa'nın Turgutlu Belediyesini bilindiği üzere 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 37 oy ile Cumhuriyet Halk Partisinden Çetin Akın kazanmıştı. Çetin Akın'ı yüzde 36,77 ile Milliyetçi Hareket Partisinden Turgay Şirin takip etmişti.

Editör: TE Bilisim