Meclis gündemine sunulan kanun teklifi CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından hazırlandı. Kanun teklifinde öğretmenlik mesleğini icra eden öğretmenlerimize her yıl 24 Kasım tarihinde çift maaş verilmesini konu edinen kanun teklifi, eğer meclisten geçerse öğretmenlerin kutsal vazifeleri ekonomik anlamda desteklenmiş ve ödüllendirilmiş de olacak.

Konuya yönelik düşünceleriniaktaran CHP vekili Gürer öğretmenlik mesleğinde kimi zaman çok zor şartlar altında, kimi zaman da psikolojik buhranlarla karşı karşıya kalınabileceğinin farkında olarak, ekonomik anlamda da desteklenmesi ve ödüllendirilmesi yönünde açıklamalarda bulundu. Geleceği inşa etmede öğretmenlerin büyük bir yeri olduğunu ifade eden ve gençlerimizin, doğru, kaliteli, eğitimli ve kültürlü bir noktaya taşınmasında öğretmenlerin emeklerinin çok büyük payı var. Öyle ki öğretmenlerimiz Türkiye' nin her noktasında, çok sayıda gencimizin yetişmesine, ülkeye ve millete faydalı birey olarak kendi ayakları üzerinde durabilmesi için ciddi çabalar sarfetmektedirler. Eğitim öğretimin baş tacı olan öğretmenlere böyle bir imkanın sağlanması isinolsa.com olarak şahsi düşüncemizde çok hoş ve yerinde bir durum olacaktır. Öyle ki öğretmenlerimizin bir çoğunun özellikle ülkemizin Doğu bölgelerinde görev alanların, ciddi anlamda problemlerle karşılaştığı aşikardır. Umuyoruz ki kanun teklifi mecliste kabul görür.

Öğretmenlere çift maaş verilmeli mi?

Meclis gündemine sunulan kanun teklifi hakkında sizin düşünceleriniz neler? Sizce öğretmenlere her yıl 24 Kasım tarihinde Öğretmenler Günü kutlaması ve hediyesi olarak böyle bir imkan sağlanmalı mı? Ziyaretçilerimizin kanun teklifi hakkındaki düşüncelerini merak ediyoruz. Yorum alanından bizlere görüşlerinizi aktarabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim