Binlerce kişinin yakından ilgilendiği bilirkişilik süreci için başvurular başlıyor. Bilirkişi olmak isteyen kişiler, aylık 7 bin TL' ye varan ek gelir fırsatı ve profesyonelleşmek amacıyla başvurularını gerçekleştiriyorlar. Mesleğini icra etmekte olan kişiler için hemen hemen her meslek grubundan insanlar için uygun olan bilirkişilik sürecinde başvurular Kasıım ayı itibariyle başlıyor.

Kimler bilirkişi olabilir, başvurular ne zaman başlıyor?

Kasım ayı itibariyle bilirkişi olmak isteyen kişilerin başvuruları alınmaya başlıyor. Her yıl Kasım ayında başvurular alınarak, vatandaşların değerlendirme süreçleri yürütülüyor. Başvurular 30 Kasım 2018 tarihine kadar yapılabilecek.

Bilirkişilik başvurusunda bulunmak isteyen kişiler ikamet etmekte oldukları illerde Adalet Sarayları üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Yürütülen bilirkişilik alımlarında, adaylarda aranan temel şartlar ise şöyle özetleniyor.

Mesleki anlamda yeterli donanım sahip olmak,

Sağlık problemi bulunmamak,

T.C vatandaşı olmak,

Fiili ehliyet sahibi olmak şeklinde özetlenebilmektedir.

Bilirkişiler nasıl ek gelir elde ediyorlar?

İlgili kurumlar aracılığıyla aktarılan meslek gruplarından başvurularını gerçekleştiren kişiler baktıkları dosya üzerinden ödemelerini almaktadırlar. Bakılan dosya başına yapılan ödemelerde, kişinin çalışma performansı ve sunduğu fiyat aralıklarıyla ek gelir imkanından artış yaşanabilmektedir. Aylık çalışma performansına göre bilirkişi adayları, kendi ücretlerini ve hizmetlerini belirleme imkanına sahip oluyorlar. Başvurulara yönelik merak ettiğiniz diğer konular hakkında yorum bölümünden bizlere ulaşabilir, bilgi alabilir, diğer adaylarla fikir alışverişi yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim