31 Mart 2019 tarihinde, ülkemiz için çok önemli bir seçim sürecini gerçekleştireceğiz. Belediye yerel hizmetlerini seçecek ve hizmet etmesini istediğimiz yöneticileri, başkan adaylarını belirleyeceğiz. Ülkemiz için son derece önemli olan bu seçim sürecinde, çok sayıda siyasetçiden çeşitli istihdam vaatleri dinledik ve bu vaatlerden en çok dikkat çekeni AK Parti Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Binali Yıldırım vaadinde, 500 bin kişiye iş imkanı doğuracak bir projesinin olduğunu ve işsizlik sorununa ciddi bir fayda sağlanacağını aktarmıştı. Yapılan açıklamalarda bu vaadiyle alakalı detaylara değinmemiş olan Binali Yıldırım, kendisine yöneltilen sorularda bu noktaya yeni cevaplarda bulundu.

İŞTE BİNALİ YILDIRIMIN 500 BİN KİŞİLİK VAADİNİN DETAYLARI

Yıldırım seçim vaadiyle alakalı olarak yaptığı açıklamasında "  İş deyince, istihdam deyinde insanların aklına hemen devlette memuriyet veya devlet kapısında iş bulma geliyor. Bu mümkün değil takdir edersiniz ki. Asıl olan şehrin yapması gereken eğer çeşitli alanlarda, çeşitli eksenlerde gelişimini sağlarsanız kendiliğinden istihdam oluşacak. Mesela yeni havalimanı. Bütün etaplar tamamlanınca 225 bin doğrudan çalışan olacak. Dolaylı çalışanları saydığımızda bu sayı iki katına çıkacak. " şeklinde konuştu.

İSTANBUL HAVALİMANI

Bu projenin dahi milli gelire ciddi bir anlamda katkısı bulunduğunu söyleyen Binali Yıldırım " Tek başına İstanbul Havalimanı'nın milli gelire katkısı yüzde 5. " şeklinde konuştu. Projesinin farklı ayaklardan yürüyeceğini ifade eden Binali Yıldırım " Bu bir altyapı projesi, hizmet sektörü. Hizmet sektörü İstanbul'da birkaç alanda gelişmeye müsait. Bir tanesi turizm. Ama normal turizm değil. Sağlık turizmi, eğitim turizmi ve kongre fuar turizmi. Bunlar İstanbul için şartlar müsait, altyapı müsait. Bugün dünyada sağlık hizmetlerinin en kaliteli, en iyi verildiği 5.şehir İstanbul. İstanbul'un 61 tane üniversitesi, 1 milyon öğrencisi var. 1 milyon öğrencinin yüzde 5'İstanbul uluslararası öğrenci olsa yüzde 10'a kadar yolu var bu işin 100 bin öğrenci yapar. 4 yıl boyunca bu şehre katacağı ekonomik değer ve onun üstüne bu öğrencilerin Türkiye'yi, İstanbul'u bilmesi memleketlerine dönüp bizim adeta gönüllü elçilerimiz olacaklar. Bunların getireceği çok ciddi bir imkan var. " şeklinde konuştu.