Sosyal yardım ödemesi başvuruları tamamlandı. E-devlet pandemi sosyal yardım başvuru sonuçları açıklanmaya başlandı. Aile ve Çalışma Bakanlığı 3. faz ödemesi adında gerçekleştireceği Koronavirüs yardımı para ödemeleri ihtiyaç sahiplerinin tespitinden sonra ödemeleri yapılacak. Bakanlık e-devlet üzerinden başvurularının tamamlanmasının üzerinden bir hafta süre geçti buna karşın bazı vatandaşların başvuru değerlendirilme süreci devam ediyor. Bir kısmının ise pandemi başvuru sonuçları açıklandı. Para ödemesi hesaplara ödeniyor.

1. faz ile 2. faz bin tl ödemelerinde toplamda 4.4 milyon hane faydalandı. 3. faz ödemesinde bu kişiler bir para ödemesi yapılmayacak. Peki başka kimlere yapılmayacak. Kısa çalışma ödeneği alanlar, İşsizlik maaşı alanlar, ücretsiz izin maaşı alacaklar, kamu memuru, kamu işçisi, emekli gelir maaşı alanlar bundan faydalanamayacaklar.

BİN tl PANDEMİ SOSAL DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU SONUÇLARI;

Sonuçlar için  https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu  adresini yeni tarayıcıdan açınız. T.C. Kimlik numarası ve e-devlet şifresini giriniz çıkacak ekrandan başvuru durumundan süreç devam ediyor ise henüz başvurunuz sonuçlanmamış, olumlu ise yakın bir tarihte ödemeniz hesap numarasına yapılacak. Kapsam dışı yada olumsuz ise başvurunuz değerlendirmede olumsuz olarak bulunmuştur. Başvuru esnasında yanlış giriş yaptığınızı düşüyorsanız ilçe SYDV’ya başvuru yapabilirseniz.

1000 TL YARDIM ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ekonomik yardım paketine 4,5 milyon başvuru gerçekleştirildi. Başvurularında sonuçlanması ve değerlendirilmesi Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gerçekleştiriliyor. Kapsam dışı, başvurusu olumlu ve olumsuz başvuru olarak sonuç ekranında 3 farklı sonuç açıklanıyor. Daha sonraki süreçte ise başvurusu olumlu olanlara Bin TL ödemeler banka hesap numaralarına hesap numaralarını bildirmemiş olanlara ise PTT üzerinden ödemeleri alabilecekler.

Editör: TE Bilisim