3. faz ödemesi başvurusu Bin Tl için başvurular devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi 4.4 milyon aileye koronavirüs yardım ödemesi yapılacak. 1. ve 2. faz ödemelerinde başvuru alınmamıştı. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında gelir gruplarına göre ödemeler PTT aracılığı ile vatandaşlarına adreslerine gerçekleştirildi.

Ekonomik İstikrar Kalkanı programına göre covıd-19 virüsünden dolayı geçim sıkıntısına giren pek çok vatandaşa ulaşmak amacı ile başvuru yöntemine gidildi. Başvurular ise e-devlet üzerinden alınacak. Kimler Bin Tl yardım ödemesi alamayacaklar.

KİMLER BAŞVURU YAPAMAZ;

Sosyal güvenlik kurumundan emekli aylığı gelir maaşı alanlar, 4A kamu işçisi olanlar, kamuda memur olarak çalışanlar, kısa çalışma ödemesinden yararlananlar, işsizlik maaşı alanlar bu yardımlardan yararlanamayacaklar. Buna göre başvuru takvimine göre pazartesi gününden itibaren T.C. kimlik numarasının son hanesine göre ödemeler yapıldı. Cumartesi ve pazar günü ise tüm herkes başvuru yapabilecek.

BİN TL BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK

Pandemi sosyal destek yardım ödemesinde son başvuru bugün! Bunun için https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu adresine giriş yapmak. Kişisel bilgileri iletişim bilgileri ve hane halkına ait bilgilerin girişi yapılması gerekli olacak. Hanede yaşayanlara ait diğer bilgilerin girişi yapılması ve başvuru adımlarını tamamlamak gerekli olacak.

SON BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

Başvurular ne zaman sona erecek. 26 Nisan 2020 saat 23:59'a kadar online olarak başvuru yapılabilecek. 3. faz ödemeleri ne zaman başlayacak. Bu hafta içinde başvuruların değerlendirilmesi yapılıp bir hafta içinde başlaması bekleniyor.