Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ekonomik İstikrar Kalkanı programı kapsamında 1. faz ödemesi ile 2. faz ödemeleri tamamlandı. Koronavirüsten etkilenen daha çok insana ulaşmak için 3. faz ödemesi e-devlet pandemi sosyal destek başvuru ekranı açıldı. Başvurularda haneden bir kişinin yapması ile 1 hafta devam etti.

BİN TL SONUÇ SORGULAMA EKRANI;

Başvurular T.C. Kimlik numarasının son hanesine göre gerçekleşti. Cumartesi ve pazar günü tüm herkesin başvuru yapabildiği Bin TL yardım başvurusunda, aynı zamanda sonuçları da e-devlet üzerinden başvuru ekranından açık olarak; "değerlendirme aşmasında, başvurunuz olumlu, kapsam dışı, başvurunuz olumsuz" şeklinde erişime açılmıştı. Pazar günü başvuruların tamamlanmasının ardından bu ekranda kapatıldı. Bazı hak sahipleri başvuru değerlendirme sonuçlarını görebildiler. Yeniden ne zamana açılacağı konusunda herhangi bir açıklama bulunmuyor. E-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu adresi üzerinden gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Kimlerin başvuruları kapsam dışı olarak değerlendirilecek? Ayrıca 5510 sayılı kanuna göre 4A, 4C kamu işçileri ve memurlar, işsizlik ödemesi alanlar, 1. faz ve 2. faz ödemesi alanlar, kısa çalışma ödemesi alanlar, SGK'dan emekli veya gelir aylığı alıyor olanlar kapsam dışı olarak değerlendirilecekler.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Pandemi sosyal destek ödemesi, başvurusu esnasında belirtilen IBAN numaralarına yapılacak. Başvuruda hesap numarası bildirmeyenler ise PTT aracılığı ile destek ödemesini alabilecekler. 1. faz ve 2. faz'da olduğu gibi bazı vatandaşların adreslilerinde teslim edilebilir. Bu konuda da resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

BAŞVURU SAYISI AÇIKLANDI;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 nisan tarihli basına açıklamasında 3. Faz ödemesi başvurularında 4 milyon üzerinde başvuru olduğunu açıkladı.