Türkiye’nin perakende satış mağazalarından bir tanesi olan BİM ülke genelindeki mağaza sayısını 7645 olarak açıkladı. Ayrıca BİM ülke sınırları dışındaki ülkelerden Mısır, ve bir çok  ülkede şubeler açtı. Türkiye’nin ilk perakende satış mağazası konumunda bulunan BİM’in sabah açılış ve akşam kapanış saatleri nedir?

MARKETLER İÇİN GENELGE AÇIKLANDI;

Özellikle Koronavirüs günlerinde bir çok mağaza açılış kapanış saatlerini güncelledi. Evde kal çağrılarına uyan vatandaşlar sabah erken saatlerde ihtiyaçlarını almak üzere evden çıkarak alış verişme yapmak istedikleri için hafta içi ve hafta sonu mesai başlangıç saatini sormaktalar.

BİM MESAİ SAATLERİ; SABAH AÇILIŞ -  AKŞAM KAPANIŞ  ;

Bim mesai saatlerinde herhangi bir değişikliğe gitmedi: Bu sebeple sabah 10:00 akşam 20:00 saatleri arasında açık olacak. Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelgeye göre marketlerin çalışma saatlerini düzenlendiği açıklandı. Diğer bir değişiklik ise marketlerdeki müşteri sayıları mağazanın metrekaresine göre sınırlı olacak. İçeriden müşteri çıkmadan yeni bir kişi giremeyecek. Bu konuya uymayan alış veriş gıda marketlerine ceza kesilecek.

MARKETLERDE KİŞİ SAYISI SINIRLANDIRILDI;

Markette en fazla kaç kişi alış veriş yapabilecek. Açıklanan genelgeye göre müşterilere sunulan alanın onda biri oranında müşteri olabilecek. Ayrıca sosyal mesafenin korunması gerekecek. Marketlere bu anlamda bilgilendirici afişler hazırlamaları ve girişlere asmaları isteniliyor.

BİM EVE SİPARİŞ VAR MI?

BİM eve sipariş uygulaması var mı?  Bazı perakende satış mağazaları internet ortamından alış veriş yaparak eve kadar ürünleri getirmekte. Özellikle Koronavirüs nedeniyle dışarıya çıkmak istemeyen müşterilerin  bu sistemi daha çok kullandığı görülmekte. Bim eve sipariş uygulaması yapmamaktadır. Vatandaşlar BİM’in internet ortamından alış veriş yapacağı bir sisteme de geçmesini istemekteler.

Editör: TE Bilisim