Ekonomik gelişmeler son günlerin küresel vakası Koronovirüs sebebiyle farklılık gösteriyor. Ülkemizdeki vakaların sayısı 16 Mart tarihi itibari ile 18 olarak açıklanırken, Sağlık Bakanlığı vatandaşları özellikle dezenfekte ve hijyen konusunda çok önemli uyarılar yapıyor. Bu bağlamda el dezenfekteleri kolonyalar en çok alış veriş listesinde yer alan ürünler oluyor.

KOLONYA FİYATLARI;

Son günlerde en çok talep artışı yaşayan ürünler arasında; maske, kolonya, makarna, un tuvalet kâğıdı, ıslak mendil ve peçete geliyor. Özellikle dezenfekte talebinin artışı fiyatları olumsuz etkiledi. Bu ürünlerin yapılışında kullanılan malzemelerin ülkemizde üretilmediğinden fiyatları hızlı artış gösterdi. Bizde uygun fiyatta alışveriş yapmak isteyenler için perakende satış yapan mağazalardan Şok, Carrefoursa, BİM, Migros ve A101 80 derece kolonya fiyatlarını derledik.

BİM FİYATLARI; 

BİM’de Limon Kolonyası olarak Karayel markası satılmaktadır. 1 Litre fiyatı BİM resmi internet sitesi üzerinden bakıldığında 7,95 TL olarak fiyatı bulunuyor.

A101;

A101 Mağazalarında Limon Kolonyası 400 Ml olarak Adiue markası 24001947 model numarası ile satışa sunulmuştur. İnternet üzerinden 120 Tl ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir. Fiyatına bakıldığında 4.95 Tl iken yüzde 15 indirim ile 4.20 Tl’den satışa sunulmuştur. Fakat şuanda stoklarda olmadığı görünmektedir. 
A101 kolonya çeşitlerindeki diğer marka ise Selin 400 Ml yine stoklarda kalmadığı görülmektedir. 

ŞOK

Şok mağazalarında Ebru Limon kolonyası bidon olarak 1 Litre şeklinde satışa sunuldu. Online alış veriş sitesinde yer alan ürünün fiyatı ise 9,95 Tl olarak görülmekteydi Ürün şuan satıştan kaldırıldı.

CARREFOURSA;

Carrefoursa Duru Limon Kolonyası Bidon l Litre satış fiyatı 22,90 Tl olarak açıkladı. Carrefour mağazalarının online alış veriş sitesinde çok sayıda kolonya markası bulunuyor. Selin, Duru ve mağazanın kendi üretimleri de satışta bulunuyordu. Fakat son günlerdeki talep artışından dolayı stoklarda kalmadığı görünmektedir.

MİGROS;

Son olarak Migros mağazalarındaki selin 400 ml şuan stoklarda olduğu ve fiyatının ise 20.90 Tl üzerinden satıldığı, Selin ardıç parfümlü sprey 19,50, silindir kutuda 180 Ml olan ürünü ise 17 Tl’den satışta bunuyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim