Rusya ile yaşanan kriz sonrası Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir açıklama yaparak enerji en kötü senaryolara hazır olmak için çalışıyoruz dedi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye-Rusya ilişkilerinde yaşanan kriz sonrası Enerji Bakanlığı’nın en kötümser senaryoya bile hazır olmak için çalıştığını bildirdi. Işık, “Arzumuz Rusya’nın kendi verdiği taahhütlere sadık kalması ve doğalgaz sevkiyatında problem yaşanmaması. Bu kriz bize orta ve uzun vadede Türkiye’nin mutlaka alternatif kaynakları da devreye sokarak enerji güvenliğini daha da ciddi oranda garantiye alması gerektiğini gösterdi” dedi. Bakan Işık, son günlerde Katar ve Azerbaycan’da yapılan anlaşmaların enerji arz güvenliğinin teminat altına alınması için son derece önemli olduğunu vurguladı.

 
Etkisi olur
 
Işık, ilişkilerin bir anda normale dönmesini de beklemediklerine dikkat çekerek, “Türkiye’nin ihracatının yüzde 93’ü sanayi ürünü ihracatı, dolayısıyla Rusya’yla ticaretimizin  azalmasının az da olsa olumsuz etkisi olacağını söylemek kehanet olmaz. Fakat Rusya şu ana kadar sanayi ürünlerinde bir kısıtlamaya gitmedi. Dileriz bundan sonra da gitmez” dedi.  

Editör: TE Bilisim