Bireysel emeklilikte katkı payını yabancı para cinsinden yapanlara devlet katkısı arttırıldı.

Resmi Gazetenin 24 Nisan tarihli kararına göre yabancı para cinsinden yatırılan bireysel emeklilik tasarruflarında devlet vatandaşa paranın yüzde 10'u kadar destek verecek. Yani 1000 Euro bir ödemede 100 Euro devlet desteği var.

YABANCI PARA CİNSEN DEVLET DESTEĞİ ARTTI;

BES yatırımlarını Tl cinsinden yapan vatandaşlar için ise yüzde 25 oranında destek veriliyor. Bilindiği gibi salgın nedeniyle Bireysel emeklilik katılımcı sayılarında düşüşler meydana geldi. Bankalardan yapılan açıklamalarda düşüşlerin BES'ten çıkış yapanlardan değil, giriş sayısındaki düşüşten kaynaklandığı ifade edildi.

BES KATILIMI DÜŞTÜ

Mart ayının ilk haftası 35 bin kişi BES'ten katkı payı ödemesi yapmaya başladı. Bu rakamlar Nisan ayının 10 ile 17'sinde ise 8 Bin'de kaldı Emeklilik gözetim merkezi verilerine göre karantina nedeniyle önemlerin ekonomiye etkilerinden biri olarak Bes katılımcı satısı 21 Bin den fazla sayıda düşüş oldu.

ÇIKIŞ YERİNE DONDURABİLİRSİNİZ.

BES’ten çıkmayı düşünenlere ekonomistlerin uyarılarına göre çıkmayın sistemi dondurabilirsiniz. Çıkış yapmak katkı payını azaltacağından ödeme zorluğu içinde bulunanlar için dondurma seçeneğini kullanabilirler. Diğer bir seçenek ise ödeme miktarını azaltabilirler.

Editör: TE Bilisim