Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada 2018 bütçe açığının, hedefleriyle uyumlu olarak 72,6 milyar TL olduğunu ifade etti.

ALBAYRAK’IN TWİTTER HESABI ÜZERRİNDEN YAPTIĞI AÇIKLAMADAN SATIR BAŞLARI
Albayrak, aralık ayında bütçe açığının bir önceki dönemin aralık ayına göre yüzde 15,1 azalış göstererek 18,1 milyar TL olarak gerçekleştiğini açıkladı. Aynı zamanda açıklamasına aralık ayında bütçe gelirlerinin 19,9 oranında artış göstererek 55,9 milyar TL’den 67,0 Milyar TL tutarına ulaştığını ekledi.

OCAK-ARALIK DÖNEMİ BÜTÇE GİDERLERİ YÜZDE 22,4 ORANINDA ARTTI
Albayrak, Ocak-Aralık dönemi bütçe gelirlerinin 757,8 milyar TL tutarına ulaşarak yüzde 20,2 oranında arttığını açıkladı. Vergi gelirlerinin ise 621,3 milyar TL tutarına ulaşarak yüzde 15,8 oranında artış gösterdiğini; yine Ocak-Aralık dönemi bütçe giderlerinin ise yüzde 22,4 oranında artarak 830,5 milyar TL olduğunu yazdı. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada 16 yıldır mali disiplinin kararlıkla yürütüldüğünü ve geçirilen zor dönemlere rağmen mali disiplinden asla taviz verilmediğini söyledi. 
Son olarak Albayrak “Güçlü maliye politikası, para politikasıyla eşgüdümlü olarak, enflasyonla mücadele başta olmak üzere tüm dengelenme dönemi hedeflerinin en önemli destekçisi olacaktır.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.