Gündemde yerini alan haberlerden biri de birçok araç sahibini yakından ilgilendiren bir haber olarak benzine zam beklentisi oldu. Özellikle başta sosyal medya olmak üzere birçok yerde dolara endeksli olan petrol sebebi ile benzine zam yapılması gündeme geldi. Bu noktada doların hızla yükselmesiyle birlikte pazartesi günü benzine 16 kuruşluk zam gelmesi beklenmekte olup TL'nin dolar karşısında yaşadığı değer kaybının ardından beklenen yakıt zammı pazartesi gecesi geliyor.

Benzine Dolar Zammı

Memurlar netin haberine göre dolar ile ilgili olarak benzine zam yapılması ile ilgili olarak bilgi veren akaryakıt sektörü yetkilileri, benzine 16 kuruşluk zam beklediklerini ifade ederek zammın pompa fiyatlarına yansıyacağını belirtti. Benzinin aksine motorinde ise henüz zam beklentisi olmadığını ifade etti. Benzine zamda ise belirleyici etkenin yükselen dolar kuru olduğu ifade edildi. Doların yeni haftaya 6.04'ten başlayan Dolar/TL, an itibariyle 6.10 seviyelerinde seyrediyor. Dolardaki yükseliş, benzine zam kararında etkili oldu.

Benzin Ne Kadar Olacak?

Kurdaki değişiklik sebebi ile gerçekleşecek olan benzin zammı sonrasında zamla birlikte İstanbul’da bir litre kurşunsuz benzinin fiyatı 6,67’den 6,83 TL’ye yükselecek olup Türkiye genelinde de benzine 6 kuruş zam yapılması planlanıyor. Motorinde ise henüz bir zam haberi bulunmadığı açıklandı. Zam 24 Şubat Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece geçerli olacak olup araç sahiplerinin bu habere dikkat etmesi öneriliyor.

Editör: TE Bilisim