Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan yeni açıklama doğrultusunda Türkiye genelinde benzin ve motorine zam yapıldığı belirtildi. Yapılan zamlar ile birlikte benzin için 15 kuruş, motorun için ise 13 kuruşluk bir yükselişe yaşandı.

Düşüş sonrası zamlar gelmeye başladı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan düşüşlerin ardından gelen bu zamlar ile birlikte yeniden yükselme gösteren benzin ve motorinde yeni fiyatlar 10 Mayıs tarihi itibariyle geçerli olmaya başladı. Yapılan açıklamalarda zammın mevcut pompa fiyatlarına yansıtılmak durumunda olduğu vurgulanırken benzin ve motorin fiyatı da zam sonrasında netlik kazandı.

Zamlı benzin litre fiyatı ne kadar oldu?

Yapılan araştırmalar sonrasında İstanbul'da ortalama fiyatı 5.51 TL olan benzin litre fiyatı artış ile birlikte ortalama 5.66 TL'ye yükseldi. Ankara'da ise daha pahalı olan benzin 5.66 TL'den 5.81 TL'ye yükseldi. İzmir'de bu rakam 5 TL olarak belirlendi.

Zamlı motorin litre fiyatı ne kadar oldu?

Motorine yönelik yapılan incelemelerde ise İstanbul'da motorinin litresi 5.33, Ankara'da 5.42 ve İzmir'de ise 5.44 olarak belirlendi.

Benzin ve motorin fiyatları neden değişiyor?

Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına etki eden en önemli kriter dolar kuru. Bunun yanı sıra Akdeniz piyasasında işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması da yine Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına en çok etki eden kriterlerden birisi durumunda. Bu bakımdan piyasalarda yaşanan yukarı yönlü hareketler, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarının da artmasına neden oluyor.

Editör: TE Bilisim