Vatandaşların yakından takip ettiği zaman haberlerine bu akşam bir yenisi daha eklendi. Motorin ve benzin fiyatlarına bu geceden itibaren zaman geliyor. Benzinin litre fiyatına 16 kuruş, motorine ise 20 kuruş zaman geldi.

BAZI İLLERDEKİ MOTORİN VE BENZİN FİYATLARI

Zamdan önce İstanbul’da ortalama 5,81 liradan satılan motorinin litre fiyatı, yapılan zamma göre 6,01 lira olacak. Motorinin litresi Ankara’da 5,94 liradan 6,14 liraya, İzmir’de ise 5,81 liradan 6,01 liraya yeni zamla beraber çıkacak. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, şirketler ve kentlere göre ufak değişiklikler göstermektedir. Özellikle yurt içinde dolar kurunun yükselmesi akaryakıttaki zammın en büyük nedeni olarak gösteriliyor. Bununla birlikte brent petrol ve uluslararası piyasalarda ürün fiyatlarındaki artış pompa fiyatlarında zammı tetikleyen diğer unsur olarak sayılabilir.
Uluslararası piyasalarda metrik ton benzinin 20 dolar artarken motorinin fiyatı ise 15 dolar arttı. Aralık ayında 50 dolar olan brent petrol şuan da 60 doları aşmış bulunuyor. Son olarak eklemek gerekirse geçen hafta salı günü benzinin litre fiyatı 17 motorinin ise 18 kuruş olarak artmıştı.

2019 OCAK AYI ZAMLARI GELDİ

2019 yılına yeni girdiğimiz şu günler itibariyle, 15 Ocak 2019 tarihiyle geçerliliğini kazanacak olan bu zamlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Benzin ve motorinin son zamanlarda sürekli olarak indirim ve zam haberleriyle karşımıza gelmesiyle alakalı olarak ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizlere yorumlar kısmından ulaştırabilirsiniz.