Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un imzasıyla yayımlanan, belediyelerin 7 gün 24 saat hizmet vermesine ilişkin genelge 81 ile gönderildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla belediyelerin 7 gün 24 saat esasına göre hizmet vermesine yönelik genelge yayımladı. Genelgeye göre belediyeler kesintisiz olarak vatandaşlara hizmet verecek, belediyelerde personel bulundurulacak.

SÜREKLİLİK ESAS ALINACAK

Genelgede, Belediye Kanunu’nda yer alan, belediyelerin yetki, göre ve sorumlulukları belirlenirken temel olarak sunulacak hizmetin ‘’mahalli ve müşterek’’ nitelikte olması esasının benimsendiğine vurgu yapıldı. Bu hizmetlerin yapılabilmesi amacıyla belediyelerce her türlü girişim ve faaliyette bulunulabileceğinin hüküm altına alındığını da genelgede ifade edildi. Aynı kanunda belirtilen belediye hizmetlerinin, vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulacağı belirtilen genelgede ‘’ Bundan dolayı kamu hizmetlerinin sunulmasında süreklilik esas olurken, hizmetlerin kesintisiz olarak yürütülmesi kamu yararının sağlanması açısından büyük önem taşıyor.’’ İfadelerine yer verildi. Bu ifadelerin ardından da çok sayıda ilan bekleyen vatandaş tarafından, tek bir sorunun yanıtı aranır oldu. Belediyelere yeni personel alımı yapılabilir mi?

YENİ PERSONEL ALIMLARI GELEBİLİR

Belediyelere gönderilen bu genelge sonrasında, belediyelerin mevcut personel kadrosunu genişletmeleri durumu söz konusu olacak. Buradan doğan personel alım sürecinin yakın zaman içerisinde gündeme yansıması ve belediyelere yeni bir personel alımı döneminin başlaması bekleniyor. Belediyelerin 7/24 hizmet esasına uygun olarak hizmet verebilmek için, çok sayıda personel alımı yapacağı düşünülüyor. Bu ilanlar yayımlandığı anda bildirim almak için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirebilir, anında haberdar olabilirsiniz.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim