31 Ekim Ayı itibari ile taşeron ve kamuda çalışan işçilerin toplu iş sözleşmeleri sona erecek. Bu kapsamda ise sözleşmeye ilişkin görüşmelerde en merak edilen konular arasında yüzdelik dilim, sosyal ve mali haklarda iyileştirme gibi konuların yanı sıra maaşlara yapılacak zam oranı. İşte geçtiğimiz gün Çiğli Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında görüşülen ve imzalanan yeni sözleşmede işçilere ilk yıl için yüzde 22 zam ve 3 ayrı bayramda da ikramiye ödemesi yapılması kararlaştırıldı. İlgili sözleşmenin detayları ise haberin devamında yer alıyor.

Yüzde 22 Zam ve Enflasyon Farkı

Çiğli belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan anlaşma ile 860 işçinin maaşına yüzde 22 zam yapıldı. Sözleşmede işçilere ilk yıl için yüzde 22 zam yapılmasına ayrıca ikinci yıl için enflasyon artı 2 puan artış olmasına karar verildi.

Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener başta olmak üzere çok sayıda belediye meclis üyesi ve işçiler katıldı.

İmzalanan sözleşmede işçilere ayrıca Kurban ve Ramazan Bayramlarında ikramiye verilmesi kararlaştırılırken aynı zamanda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da ikramiye verileceği ifade edildi. Genel olarak işçilere 3 bayramda ikramiye alacak, sözleşmeden yüzde 22 zam ve ikinci yıl için de 2 puanlık enflasyon artışı zammı alacaklar.

KHK Mağdurları

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü tarafından yapılan açıklamada Çiğli Gıda’da belediyemizin şantiyesinde daha düşük ücretle çalışan arkadaşlar var. Bu adaletsizliği biz yaratmadık ama tamir etmesi bize düştü. Bu çalışanlarımızın durumları bir ay içinde çözümlenecek. Güvenlikçi arkadaşlar da KHK ile yılardır mağdur durumdalar. Ancak bu sözleşmeden sonra Genel-İş’e üye olarak bu toplu sözleşmedeki hakların tamamından eksiksiz faydalanacaklar. Çiğli Belediyesi olarak Çiğli’yi kadın dostu kent yapacağız’ dedik. İstanbul Sözleşmesi’nde bizim sözleşmemizi ilgilendiren ne varsa çiğli belediyesinin toplu sözleşmesine yansıttık. Bizi büyüten, yetiştiren kadınlara az bile yaptık, daha fazlasını yapacağız” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim