Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir haberde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamalara değinmiş, belediyelerde çalışanlar ve taşeron işçiler için önemli bir zam müjdesine yer vermiştik. Binali Yıldırım tarafından kullanılan ifadelerde, aylık 635 TL zammın İstanbul Büyükşehir Belediyesi için geçerli olması konusunda çalışmaların başlatıldığına yönelik sözlerine değinerek, vatandaşların diğer belediyelere de örnek teşkil etmesini istediklerini söylemiştik.

BİNALİ YILDIRIM MÜJDELEMİŞTİ

Binali Yıldırım, müjdeli haberini duyururken; İstanbul Büyükşehir Belediyesi' nde adil ve eşit bir ücret politikasının uygulanacağını, 2019 asgari ücret tutarları arasındaki fark dikkate alınarak, düzenlemenin gerçekleştirileceğini söylemişti. Bu müjdeli haberin ardından da " Böylece 28 Şubat 2019 tarihinde KHK kapsamında çalışan personelin aldığı günlük brüt cretlerine 1 Mart 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 21,16 lira ilave yapıldı. KHK kapsamında çalışan kardeşlerimiz her ay ilave 635 lira zamlı ücret almış olacaklar. " ifadelerine yer vermişti.

İŞÇİLERİN SESİ SOSYAL MEDYADA YANKILANDI

Geçtiğimiz günlerde Binali Yıldırım tarafından müjdelenen bu haberin benzeri, başka bir belediye tarafından da uygulamaya alınmış, gündeme yansımıştı. Böylelikle 635 TL zam uygulaması, iki belediyede hayata geçirildi. Şimdi diğer belediyelerde çalışan işçiler, kendilerine de bu yönde bir düzenleme getirilmesini, ücret farkının ortadan kaldırılmasını ve müjdeli haberin duyurulmasını istiyorlar. Sosyal medya platformlarından seslerini gündeme taşımaya çalışan vatandaşlar, aylık 635 TL zam uygulamasının yerinde ve doğru bir düzenleme olduğunu, aradaki ücret farkının kaldırılması gerektiğini söylüyorlar...