Taşerondan kadroya geçen taşeron işçilerin zamları konuşuluyor. Son ve önemli gelişmelerden bir tanesini de İstanbul Büyükşehir Belediyesi duyurmuştu. Belediyede görevli personellere zam yapılması dikkat çekmişti. Çok sayıda çalışan tarafından belediye personellerine yapılan bu zamlar örnek gösterilerek, kendi görev aldıkları belediyelerde de uygulanmasını istediler.

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA ZAM

Binali Yıldırım yaptığı konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi' nde de bir çalışma başlatıldığını ifade etti. 2019 yılı asgari ücret tutarları arasındaki fark dikkate alınılmış bir şekilde, düzenlemeye gidildiği bilgisini aktardı.

AYLIK 635 TL ZAM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamada konuya ilişkin " Böylece 28 Şubat 2019 tarihinde KHK kapsamında çalışan personelin aldığı günlük brüt ücretlerine 1 Mart 2019 tarihinden geçerli olmak üzere 21,16 lira ilave yapıldı. Böylece KHK kapsamında çalışan kardeşlerimiz her ay ilave 635 lira zamlı ücret almış olacaklar. " ifadeleri kullanılmıştı.

DİĞER PERSONELLER ÖRNEK TEŞKİL ETMESİNİ İSTİYOR

Binali Yıldırım tarafından müjdelenen bu çalışmayı gören ve duyan diğer belediyeler personelleri ve taşerondan kadroya geçen işçiler; uygulamanın kendi belediyelerinde de olması gerektiğini, aylık 635 TL zam imkanının kendilerine de tanınması gerektiğini ifade ediyorlar. Binali Yıldırım' ın müjdelediği projeye benzer bir projenin kendi belediyelerinde de yapılmasını, örnek teşkil etmesini temenni ettiklerini belirtiler. Twitter' da yapılan paylaşımlarda seslerini duyurmaya çalışan işçiler, konuyla alakalı destek beklediklerini belirttiler.

Editör: TE Bilisim