Geçtiğimiz günler itibariyle bekçilik kadrosu için Resmi Gazete' de bir kararname yayımlanmıştı. Bu kararnamede bekçi alımı için 10 bin kadro ihdası yapıldığı ve yakında yeni 10 binlik bekçi alımı yapılacağının sinyalleri verilmişti. Yürütülecek bekçi alımı sürecinden önce adaylar, bekçi maaşlarını merak ediyorlar. 2018 yılı bekçilik maaşları ne kadar, bekçilik şartlarını ve bekçi adaylarının bilmesi gereken diğer detayları aktarmaya çalışacağız.

1- Nasıl Çarşı ve Mahalle Bekçisi olunur?

Çarşı ve Mahalle Bekçisi olmak için yayımlanan ilanlara başvuru yapılması gerekmektedir. Yayımlanan bekçi alım ilanlarında adayların başvuru şartlarını taşıması gerekir; bu şartlar boy ve kilo şartları ve kamuya memur alım sürecinde aranan ortak şartlardan oluşmaktadır. Ortak şartların yanı sıra adaylar fiziki yeterlilik testine de tabi tutulmakta, spor mülakatı yapılmaktadır. Spor mülakatının ardından sözlü mülakatlar uygulanacak ve arşiv araştırmasının ardından adayların işe yerleştirmeleri sağlanacaktır.

2- Çarşı ve Mahalle Bekçisi 2018 yılı maaşları ne kadar? Bekçi maaşları

İlanlara başvuru yapıp, uygulanacak sınavlardan ve arşiv soruşturmasından başarıyla ayrılan, işe yerleştirmesi yapılan bekçilerin 2018 yılı itibariyle maaşları 3 bin TL civarındadır. Özel sektörde diğer bekçilik pozisyonları için maaşlar 2000-3000 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. Elbette çalışılan işletmeye göre bu fiyatlarda değişiklik görülebilmektedir.

3- Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacak

Yakın zaman içerisinde kamuya çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacak. Bu alımlar yine isinolsa.com sitemiz üzerinden sizlere duyurulacak. Tüm bekçi alımlarını takip etmek ve başvuru yapmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

Uygulamalar için tıklayınız.