Adalet ve Kalkınma Partisi merkez Yürütme Kurulu toplantısında part-time çalışma ve kıdem tazminatı düzenlemesi ile ilgili bazı önemli konular gündeme geldiği ifade edildi. Hürriyet Gazetesi yazarı Nuray babacan yaptığı habere göre Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MYK’da bir sunum gerçekleştirildi ve personel istihdamına ilişkin bazı konular görüşüldü.

KIDEM TAZMİNATI;

Cumhurbaşkanı başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Adalet ve Kalkınma Partisi merkez yürütme karar toplantısında kıdem tazminatı fonu düzenlemesinin gündeme geldiği ifade edildi. Bildiği gibi sendikada bu konuda önemli açıklamalar yaparak kırmızı çizgisi ifadesini kullanmışlardı. Ard arda bu konuda açıklamalar gelmişti. Kıdem tazminatı ile ilgili yeni bir çalışma yapılıp yapılmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Diğer yandan part time çalışma düzeni ile ilgili olacak bu konuda bazı ayrıntılar paylaşıldı.

PARTİ-TİME ÇALIŞMA’DA DÜZENLEME GELİYOR!

Part-time çalışma bazı sektörlerde belirli süreli iş sözleşmesi'ne göre gerçekleştirilebilecek. Düzenleme sonrası 25 yaş altı ile 50 yaş üstünde olanlar da part time olarak çalışabilecekler. Bu kişilerin istihdam edilmelerinin önü açılıyor. Sözleşme sürelerinde 2 yılı aşan sözleşmelerin belirsiz süreli olmaları sağlanacak. Emeklilik prim şartını taşıyanlarda iş sözleşmesi şartlarında çalışabilecekler

Editör: TE Bilisim