Çeşitli yayın araçları ile emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi için sürekli talepte bulundukları biliniyor. Yaş sorunu yüzünden emekli olamayan vatandaş kendi sorunlarının da seçim döneminde çözülmesi için talepte bulunuyor. Peki liderler bu konu ile ilgili hangi açıklamalarda bulundu? Muharrem İnce ve Başbakan Yıldırım bu konu ile ilgili neler söyledi?

BAŞBAKAN YILDIRIMIN AÇIKLAMALARI

Başbakan Binali Yıldırım emeklilikte yaş yüzünden sorun yaşayan kişilerle ilgili açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım emekli olmak için belirlenen yaşın çok eski dönemlerde yapılan bir reform olduğunu ifade etti ve bu reformun hiçbir şekilde bozulamayacağını eğer bozulacak olursa bu yüzden Türkiyenin bir krize gireceğini krize girmemek için bu reformun devam edeceğini açıkladı.

MUHARREM İNCENİN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Adayı olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de bu konuya değindi. İnce açıklamalarında kendisini Cumhurbaşkanı seçtikleri takdirde emeklilikte yaşa takılıp emekli olamayanların problemini 100 gün gibi bir süre içerisinde çözeceğini ortada bir problem bırakmayacağını ifade etti.