Başbakan’dan Büyük İddia

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendilerinin hiçbir zaman ülkede seçim ekonomisi uygulamayacaklarını belirterek, popülist vaatlerde bulunmayacaklarını dile getirdi. 2023 yılında Türkiye’yi en büyük ilk 10 ekonominin içine sokacaklarını söyleyen Davutoğlu, son 8 ayda TOBB yetkilileri ile 9 kez bir araya geldiğini belirtti. Yine birkaç hafta önce bütün il temsilcileri ile bir araya geldiklerini söyleyen Davutoğlu, İşçi sendikaları ile de yoğun bir görüşme içinde olduklarını anlattı. Yaptığı açıklamada bir kez daha 1 Mayıs Emek ve Çalışma Günü'nü tebrik eden Davutoğlu, işçilerin hakkını veren tüm işverenlere de teşekkür etti. İş dünyasına siyasi kararların etki etmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, İş dünyası bu kararları bu makro stratejik hedefleri alamamışsa yol almak imkansızdır dedi.

Türkiye’yi sadece reformlara odaklanacakları seçimsiz bir sürecin beklediğine değinen Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde tekrar göreve geldiklerinde yollarına devam edeceklerini söyledi. Dünya ekonomisinin 1990'lı yıllarda soğuk savaşın da bitmesi ile genişleme sürecine girdiğini belirten Davutoğlu, 2002 yılında 30 milyar dolar olan GSYH'yi şimdi 800 milyar doların üzerine çıkardıklarını söyledi.

İstikrara olan güvenin gücü de beraberinde getirdiğini belirten Davutoğlu, 28 Şubat'ın getirdiği olumsuz atmosfer 2001 yılında Türkiye'yi üç parti koalisyonu sürecinde krize götürdü dedi. Türkiye'nin daralan ülkeler karşısındaki durumu Makro ekonomik göstergelere bakıldığında net ve açıktır diyen Erdoğan, kendileri göreve geldiklerinde bütçe açığı yüzde 10,8'ken aradan geçen yıllar sonunda yüzde 0,7. Orta vadeli programında öngördüğümüz gibi inşallah Türkiye 2017'de bütçe fazlası veren bir ülke olacak dedi.

Editör: TE Bilisim