Türkiye giderek bilindiği üzere farklı alanlarda teknoloji ile donanmaya başladı. Buna göre otobüsler, uçaklar, biletler, yeni kimlik kartları derken Türkiye'nin dört bir yanı gelişim ile son teknolojiye ayak uydurmaya çalışırken ülke olarak Türkiye kartın tanıtılacağını öğrendik. Buna göre yakın zamanda Başbakan Binali Yıldırım Türkiye Kart'ı tanıtacak.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından tanıtılması beklenmekte olan Türkiye Kart nedir, Türkiye kart ne işe yarayacak, Türkiye Kart nerelerde kullanılacak? İşte aklınıza gelen tüm soruların yanıtını İşin Olsa ekibi olarak bu haber içeriğimiz de sizler için veriyoruz.

TÜRKİYE KART NEDİR? NE İŞE YARAR?

Türkiye Kart ülke genelinde işimize yarayacak özellikle ulaşımda bize yardımcı olacak bir karttır. Bilindiği üzere firmalar kendi kartlarını çıkartıyor, belediyeler otobüslerde kendi kartlarının kullanılmasını sağlıyor. Türkiye kart ile tüm bu zorluklara elvada diyeceğiz. Büyük ihtimal ile Türkiye kartın toplu taşıma otobüslerinde, uçaklarda, taksilerde, metrolarda, tramvaylarda kullanılabilir olması bekleniyor. Tabi şu an net olarak kartın nerelerde kullanılacağı bilinmiyor.

TÜRKİYE KART NERELERDE SATILACAK?

Türkiye kartın yaygın iş yeri potansiyeli ile PTT şubelerinde uygun fiyatlara satılması beklenmektedir. Türkiye kartın aynı zamanda ön ödemeli kart olarak da kullanılmasına olanak sağlanması beklenmekte olup içerisine bakiye yükleyerek Türkiye kartı istediğiniz tüm alışveriş noktalarında da kullanabilmeniz bekleniyor.

Editör: TE Bilisim