Geçtiğimiz seneden beri bir milyona yakın taşeron işçi kadro almak için hükümet ile görüşmelerine devam ediyor. Maliye Bakanlığı, Bakanlar Kurulu ve hükümet taşeron işçiler konusunda ortak çalışma yürütmektedir.

Ancak uzun süredir taşeron işçilerin kadro alması konusundan et bir açıklama yapılmış değil. Geçtiğimiz sene haftalık ya da aylık olarak bakanlar tarafından taşeron işçilere yönelik açıklamalar yapılmaktaydı fakat şu anda gündem FETÖ ve diğer terör örgütleri olduğu için henüz taşerona kadro hakkında net bir yanıt verilmiş değil.

BAŞBAKAN EKONOMİ AÇIKLAMASI YAPTI

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama ile bir milyona yakın taşeron işçisi bir üzüldü bir sevindi. Başbakan Yıldırım yaz sezonundan sonra gündemlerine ekonomiyi alacaklarını belirtti. Bu açıklama ile birlikte yaz sezonunun bitmesinden sonra hükümetin ve bakanlar kurulunun temel görüşmesinin ekonomi olacağı öğrenildi.

Taşeron işçilere kadro verilmesi de ekonomik konu arasında yer aldığı için yaz sezonunun sona ermesinden sonra Sonbahar'da taşerona kadro hakkında da görüşmelerin yapılacağı öğrenilmiş oldu. Başbakan'ın bu açıklamasından sonra taşeron işçileri net tarih belli olmadığı için özeldi ancak Sonbahar'da gündemde olacaklarını öğrenmiş oldu. Umut ediyoruz ki bu sene içerisinde taşerona kadro verilir.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim