Bilindiği üzere özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine yapılan yatırımların artması ile bu bölgeye büyük tesislerin kurulması amaçlanmaktadır. Kurulacak olan tesislerde yüz binlerce kişiye istihdam sağlanacak ve bireyler ücret kazandığı gibi işsizlik oranları da ciddi şekilde düşecek.

Şu anda işsizliğin önüne geçilebilmesi için ciddi yatırımlar yapıldığı gibi özellikle Diyarbakır Silvan'a yapılmakta olan Silvan Baraj Projesi kamuoyuna büyük ilgi uyandırmaya devam ediyor.

YATIRIM BÜTÇESİ 7 MİLYARA YAKIN

Diyarbakır Valisi Aksoy'un yaptığı açıklamalar incelendiğinde Diyarbakır - Silvan'a yapılmakta olan Silvan Baraj Projesinin toplam bütçesinin 6,8 milyar lira olduğu görülmektedir. Yine Silvan Baraj Projesi 2 milyon 351 bin dönümlük devası bir büyüklükte bölümü inşa edilmektedir.

300 BİNDEN FAZLA KİŞİYE İSTİHDAM

Silvan Baraj Projesinin tamamlanması ile Diyarbakır Valisi Aksoy'un açıklamalarına göre 300 binden fazla kişiye istihdam sağlanacak. Yine baraj projesinin yapılması ile 300 binden fazla kişiye istihdam sağlanması, işsizlik oranlarının azaltılması ve ülke ekonomisine ciddi kazançlar getirebilmesinin yanı sıra çiftçilere de bu baraj sayesinde oldukça iyi imkanlar tanınacak ve toprağın kalitesi arttığı gibi topraktan çıkan mahsulün de artması beklenmektedir.

Silvan Baraj Projesi ile tarımsal ürünlerin de uç noktaya ulaşması beklenmekte olup üretimin artması, kazancın çoğalması ile bölge halkının tarıma daha yatkın olarak çalışmaya başlaması ve iç pazarda üretilen tarımsal ürünlerin sayılarında da ciddi artışın meydana gelmesi beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim