Merkez Bankasının faizleri yükseltme kararı almasının ardından pek çok banka faizlerini yükseltti. Şu anda Merkez Bankası faizleri yüzde 17 olarak açıklarken kamu bankaları henüz yüzde 17 yapmadı, özel bankalar ise yüzde 18'lik faiz oranları ile yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Bankalara göre vadeli hesap faiz oranları, mevduat faiz oranları hakkında sizlere bilgi veriyoruz. Hangi banka ne kadar faiz verecek? Hangi banka ne kadar kazanç elde ediyor?

Bankalara Göre Faiz Oranları Nedir?

Ülkemizde şu anda en yüksek faizi yüzde 18 ile Fibabank, Odeabank ve ING Bank vermektedir. 100.000 TL yatırım yapan yatırımcı 30 günlük süre sonunda 1.415 TL'ye kadar ciddi kazanç elde etmektedir. Bu banka faizlerini ise yüzde 17,75 ile Alternatif Bank, yüzde 17,50 ile CepteTEB yüzde 16,50 ile Burgan Bank, Vakıfbank, Akbank, QNB Finansbank , yüzde 16 ile Halkbank ve yüzde 15,50 ile Ziraat Bankası takip etmektedir.

Ciddi Kazanç Sağlanıyor

Yüzde 18 ile üç banka ciddi kazanç vermekte olup 100.000 TL'ye aylık 1.415 TL'lik kazanç elde edilebilmektedir. Şu anda ülkemize yurt dışından da bir çok yatırımcıdan döviz rezervlerinin geldiği bunlarında yüksek faizden işletildiği tahmin edilmektedir. Merkez Bankasının yüksek faiz çalışması ne zamana kadar devam edecek bilinmiyor ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faizlerin yüksek olmasına karşı olduğunu açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim