Ülkemizde onlarca banka bulumakta olup bu bankaların bir kısmı kamuya ait bir kısmı ise yerli sermaye ya da yabancı sermaye ile kurulmuş özel bankalardır. Şu anda ülkemizde açılmış farklı hesaplar incelendiğinde 100 milyondan fazla hesabın olduğu görülmektedir. Özellikle internet bankacılığı kullanan bir çok kişi mevduat hesabı, vadesiz hesap, döviz hesabı, altın hesabı, yatırım hesabı açmakta ve 100 milyondan fazla hesabın olduğu görülmektedir. Bazı hesaplar da uzun süredir işlem yapılmadığından dolayı buradaki bakiyeler duyuru yapıldıktan sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devir edilmektedir. Geçtiğimiz hafta yapılan duyuru ile 15'ine kadar sürenin olduğu belirtildi.

10 YILDIR İŞLEM YAPILMAYAN HESAPLAR

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yapılan son dakika duyurusunda bankalarda parası bulunan ve hesaplarında 10 yıldır işlem yapılmaya kişilerin bakiyelerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na yani TMSF'ye devir edileceğini belirtti. Eğer sizlerinde özel ya da kamu bankalarında banka hesabınız varsa ve bu hesaplarda 10 yıldır işlem yapmıyorsanız, içerideki bakiyenizi unuttuysanız hemen bankanız ile görüşün ya da şubeye giderek kimliğiniz aracı ile hesabınızdaki parayı çekin veya küçük bir işlem yaptırarak paranızın hesapta kalmasını sağlayınız.

Buna göre untulmuş, 10 yıldır hiçbir işlem yapılmamış, giriş çıkışı olmamış tüm banka hesaplarında bulunan bakiyeler Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devir edilecek. Şimdilik hesaplarda ne kadar bakiye olduğu bilinmiyor ancak e-devletten ya da https://zamanasimisorgu.tmsf.org.tr/ sitesinden kontrol etmenizde büyük yarar var.

Editör: TE Bilisim