Geçtiğimiz yıl sonundan itibaren gündemde hararetli tartışmalara yol açan asgari ücret pazarlığı sonrasında 2 bin 324 TL’de karar kılınmıştı. Belirlenen yeni asgari ücret tutarı birçok işçiyi memnun etmemişti. Bunun üzerine ise geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan bir açıklama ile kapıcılık meslek grubunda çalışanlar için asgari ücretin artırılması söz konusu oldu. İşte ilgili bakanlık açıklaması ve diğer detaylar.

Bakanlık Açıkladı Asgari Ücret 2 bin 501 TL Oldu

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda “Çalışma Genel Müdürlüğü / Sendika Üyeliği ve İstatistik Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan asgari ücretin net hesaplamasına göre 2020 yılında Türkiye genelinde çalışanların 2 bin 324,71 lira aldıkları açıklanırken kapıcılık görevinde çalışanlar için asgari ücret maaşı 2020 yılında 2 bin 501,55 lira olduğu görüldü” ifadelerine yer verildi. Buna göre artık kapıcı olarak görev yapan personele en az 2 bin 501 TL ödeme yapılacağı ifade edilmiş oldu.

Diğer Mesleklerde Zam Söz Konusu Mu?

Bakanlığın resmi açıklamasından sonra ilgili meslek grubunda asgari ücret tutarının artırılması sonucunda birçok çalışan kendi çalıştıkları meslek grubu için de aynı şekilde bir uygulamanın, artışın yapılıp yapılmayacağı hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Bu noktada bakanlık tarafından henüz bir açıklama yapılmamış olmasına karşın asgari ücret ile çalışanların bu beklentide olduğu ifade edilmekle birlikte diğer mesleklerde böyle bir artışa muhtemel bakılmıyor.

Editör: TE Bilisim