Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt selçuk ailelere müjdeli haberi verdi. Bakan Selçuk açıklamasında ailelere aylık en az 150 TL destek verileceğini ifade ederek, desteğin detaylarını kamuoyuna aktardı. Çoklu doğum yardımı programı olarak ifade edilen ve ailelere en az 150 TL destek verilmesini kapsayan projenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Açıklamasında çocuklarını sokakta çalıştırmaya zorlayan aileler hakkında da çalışmalar yapıldığını ve gerekli cezaların uygulanacağını aktardı. Ekonomik desteğe ihtiyacı olan ailelere, çoklu doğum yardımı programı dahilinde aylık 150 TL destek verileceğini belirtti.

Aylık 150 TL destek

 Açıklamasında 0-2 yaş arasında çocuğu bulunan ailelere çocuk başına aylık 150 TL destek verileceğini vurgulayan Selçuk, başvurulara yönelik bilgilendirmeleri de sağladı. Çoklu doğum yardımı programı dahilinde ikiz, üçüz gibi doğum yapmış ailelere 0-2 yaş arasındaki çocukları için aylık 150 TL desteğin verileceğini ve bu desteğin ailelerin ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla çocuklar 2 yaşına gelene kadar yürütüleceğini aktardı.

Sizler ne düşünüyorsunuz?

Ailelere çoklu doğum programı dahilinde çocukları 0-2 yaş aralığında bulunan ve aylık 150 TL çocuk başına destek verilmesini kapsayan önemli açıklama hakkında düşünceleriniz nelerdir? Ailelere verilecek bu desteğin yeterli olduğunu düşünüyor musunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. Bizler de sizlerin düşüncelerini gündeme taşıyarak, sesinizin duyulması için elimizden geleni yapacağız. Sizce, ailelere uygulanan bu desteğin miktarı arttırılmalı ya da koşulları genişletilmeli mi?