Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan yardım ve destek çerçevesinde geçtiğimiz yıllar itibari ile annelere doğum yardımı yapılmakta olup 2020 eylül yılı itibari ile ilgili yardım ve desteklerin ise 25 Eylül’de hesaplara yatırılacağı müjdesi verildi. Annelere yapılacak olan bu ödemelerin toplamda 36, 7 Milyon TL olduğunu ifade eden Selçuk, bugüne kadar 4,7 milyon anneye toplamda 2,5 milyar TL doğum yardımı yaptıklarını açıkladı. Peki doğum yardımı nedir, kimler yararlanabilir, ne kadar ödeme yapılmaktadır, işte detaylar.

Doğum Yardımı Uygulaması

Doğum yardımı olarak isimlendirilen uygulamadan Türk vatandaşlar ile mavi kart sahipleri yararlanmakta olup anneler ya da babalar bu yardımdan yararlanabilmekte, fakat her ikisinin de Türk vatandaşı, Mavi Kart sahibi olması şartı aranmaktadır.

Ailelere Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 TL tutarında bir defaya mahsus olmak üzere bu ödemeler yapılmaktadır.

Doğum yardımı 2015 yılından bu yana uygulamada olup ailelerin canlı, sağlıklı dünyaya getirdikleri çocukları için ödeme yapılır. İlgili yardımdan yararlanmak isteyenlerin çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işleminden sonra Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi doldurması, ardından ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine bu dilekçe ile şahsen ya da posta yolu ile başvurması şeklinde gerçekleşmektedir.

Eylül Ayı Ücretleri 25 Eylül’de Hesaplarda

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan açıklamada ailelere birinci bebeği için 300, ikincisi için 400, üçüncü ve sonrakiler için de 600 lira ödeme yapılacağı ifade edilirken 2020 yılı eylül ayı itibari ile ödemelerin ise 25 Eylül’de hesaplara yatırılacağı ifade edildi.

Selçuk yaptığı açıklamada ayrıca "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği gibi ülkemizin ekonomik kalkınmasının önemli unsurlarından biri de dinamik nüfus yapısı. Aile toplumun yapı taşı ve aile yapısının korunması da kritik bir öneme sahip. Bu nedenle Bakanlık olarak annelerimize verdiğimiz doğum desteklerini genişleterek sürdürüyoruz" açıklamalarına yer verdi.