Teknoloji ve Sanayi bakanı Mustafa varank sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Haziran ayı yatırımlarının çok şey olduğunu ifade etti. Teşekkür tarihi Rekorlar kırdı kırdığını belirten bakan varank 859 BG ve 15,6 milyar liralık yatırım olduğunu ve bu sayede de 23000 personel istihdamının sağlamasının bekledikten Akardı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı varank sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda Türkiye yapılan yatırımların çok güçlü olduğunu işaret etti dünya genelinde etkisi altına alan koronavirüsün Türkiye'deki gerçekleştirilen pandemi koşullarına rağmen ilk 6 ay içerisinde geçen yılın üzerinde bir yatırımın talebinin olduğu ifade edildi hangi sektöre daha çok yatırım gerçekleştirildi.

EN ÇOK HANGİ  ALANDA İSTİHDAM BEKLENİYOR!

En çok imalat sektöründe yüzde 61 olarak yatırım oldu. Bunun yanı sıra enerjide yüzde yirmi, hizmet sektöründe yüzde 13 tarım sektöründe yüzde 3, Madencilik sektöründe ise 3 olmak üzere gerçekleştirildi. Bu kapsamda bakım varank'ın açıkladı ve ifade ettiği personel istihdam larının en fazla pay imalat sektöründe bekleniyor bakan varank açıklamasında öngörülen istihdamın %40 olduğu Gözünden de ifade ederek yatırımlarla birlikte 23000 üzerinde ilave personel alımı gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim